Federaties en stenen in nieuwe content Stellaris

Ook Stellaris krijgt nieuwe content. Op PDXCON werd aangekondigd dat er een nieuwe uitbreiding voor de space-grand strategy sim in de steigers staat die Federations gaat heten, en dat er ook een nieuw species pack met steenachtige wezens aan zit te komen.

Federations in Stellaris worden met de nieuwe uitbreiding verdeeld in een trade league, martial alliance en hegomony, waarbij je van meerdere lid kan worden. Tevens wordt de federation uitgebreid met een intergalactische senate, waarbij je voor resoluties kan stemmen om bijvoorbeeld meer geld te sturen naar de gemeenschappelijke vloot of om geld weg te sluizen naar de rijken. Je kan ook sancties opleggen aan de leden die niet meewerken aan de federatie, en jezelf tot een machtige leider laten kronen voor extra bonussen.

De geschiedenis van je rijk kun je nu uitbreiden met het nieuwe Origin-systeem, waarbij je de achtergrond en start van je rijk kan aanpassen. Ook komen er een hele rits nieuwe gebouwen, waaronder de juggernaut die dient als een gigantische mobiele starbase en de mega shipyard waarmee je op een moordend tempo corvettes en battlecruisers kan maken.

De kleinere update bestaat uit het Lithoid Species Pack, dat vanzelfsprekend met nieuwe portretten, nieuwe schepen en een nieuwe stem voor de advisor. Lithoids zijn, zoals de naam al doet vermoeden, gehouwen uit steen en mineralen. Het voegt niks toe qua gameplay, maar het ziet er kek uit.

Het Lithoid Species Pack komt op 24 oktober uit, een releasedatum voor Federations is er nog niet.