Gewonde man vraagt omstanders om hulp

Omstanders in het plaatsje Veen zijn vrijdagmiddag aangesproken door een bebloede man die op straat liep. De man vroeg om hulp. Hij is met een voorbijganger mee gegaan naar zijn huis waar de hulpdiensten gebeld werden.

Om 16.30 uur kwam er bij het Operationeel Centrum een melding binnen van een schietincident in de Wielstraat waarbij iemand gewond zou zijn geraakt. Meerdere politie-eenheden werden naar de straat gestuurd, ook werden een ambulance en een traumaheli gewaarschuwd. In de tuin van een woning zat inderdaad een gewonde man. Ambulancepersoneel ontfermde zich over hem. Na behandeling ter plaatse werd het slachtoffer naar een ziekenhuis gebracht.

De politie startte een onderzoek in de straat. Er werden verschillende plekken met bloed gevonden waar het slachtoffer geweest was. Getuigen meldde dat er een grijze auto was weggereden maar het is nog niet duidelijk wat de rol is geweest van de inzittenden van deze auto.

Een woordvoerder van de politie: "Er is nog niet uitgebreid met het slachtoffer gesproken, de politie heeft dus veel vragen. Daarom roepen we de hulp in van mensen die iets gezien hebben of die informatie hebben over dit incident. Contact met de politie kan via de normale wegen maar we willen ook nadrukkelijk wijzen op de mogelijkheid om dit anoniem te doen via ons Team Criminele Inlichtingen. Dat kan door te bellen naar 0900-8844, niet uw naam te zeggen maar direct naar het Team Criminele inlichtingen te vragen."


Verder is de politie te bereiken via de gebruikelijke wegen: 0900-8844, 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem, via het tipformulier op de website of via WhatsApp.