Ackermann na twee tweede plaatsen wel de beste in rit drie Tour of Guangxi

Na twee achtereenvolgende tweede plaatsen heeft Pascal Ackermann zijn zege in de Gree-Tour of Guangxi te pakken. De snelle Duitser van Bora hansgrohe was na een etappe van 135 kilometer over heuvelachtig terrein de snelste van een sterk uitgedund peloton. Door de zege blijft Ackermann ook aan de leiding in het algemeen klassement.

Na twee dagen over vooral vlakke wegen moesten de renners in de Tour of Guangxi ditmaal vijf keer over dezelfde beklimming van Qingxiu Mountain, een klein klimmetje van 1,6 km, waarvan de laatste klim op vijf kilometer van de meet lag.

Nadat de vroege kopgroep van drie, met daarin de Nederlander Brian van Goethem, op 35 kilometer van de streep werd teruggepakt was het aan de aanvallers om het klimmetje het verschil te maken. Op de laatste beklimming was het vooral Guillaume Martin die probeerde het verschil te maken, alleen wist hij niet voldoende voorsprong op te bouwen, waardoor hij weer werd bijgehaald door een uitgedund peloton.

Verschillende sprinters waren al gelost uit het peloton, maar Ackermann was er nog wel bij. De Duits kampioen maakte het vervolgens in de sprint het makkelijk af voor Alexandr Riabushenko en Matteo Trentin.

Zondag staat de Zondag staat de koninginnenrit op het programma, van Nanning naar Mashan Nongla Scenic Spot. De aankomst ligt op de beklimming van 2,7 kilometer aan 7,2%. De winnaar van deze rit zal hoogstwaarschijnlijk de Chinese WorldTour-wedstrijd op zijn naam schrijven.