McLay sprint verrassend naar zege in tweede etappe Tour of Guangxi

Daniel McLay heeft verrassend de tweede etappe in de Gree-Tour of Guangxi gewonnen. De Brit van EF Education First was in de massasprint te snel voor Pascal Ackermann, die opnieuw genoegen moest nemen met een tweede plaats. Met twee tweede plaatsen neemt de Duitser wel de leiderstrui over van Fernando Gaviria, die dit keer niet verder kwam dan een achtste plaats.

De traditionele vroege vlucht van vandaag bestond uit drie renners. Ditmaal waren Jérôme Cousin, Sep Vanmarcke en Laurens De Vreese de gelukkigen in de vroege vlucht, maar zoals zo vaak werden ze in de laatste tien kilometer ingerekend door het peloton.

Op het vlakke parcours was een massasprint een logisch gevolg. Daarin moest Ackermann net zoals donderdag genoegen nemen met een tweede plaats. Na afloop was de Duitser boos op zijn landgenoot Phil Bauhaus. De renner van Bahrain Merida reed Ackermann bijna de hekken. McLay had daar geen last van en sprintte naar de overwinning, zijn eerste sinds januari toen hij een rit in de Herald Sun Tour won.