Bertens uitgeschakeld in Moskou, plaatsing WTA Finals hoogst onzeker

Kiki Bertens is er niet in geslaagd om op eigen kracht zich te plaatsen voor de WTA Finals. De Nederlandse moest daarvoor de finale halen in Moskou, maar ze verloor in de kwartfinale van de Française Kristina Mladenovic: 4-6, 6-2, 1-6.

Bertens is vooralsnog de eerste reserve bij de WTA Finals in Shenzhen. Bij dat toernooi zijn de beste acht tennissters uitgenodigd voor het eindejaarstoernooi. In die ranking staat de 27-jarige Nederlandse op een voorlopige negende plaats, maar mocht Belinda Bencic de finale halen dan gaat ze over Bertens heen en ook over Serena Williams, die voorlopig op de achtste plaats staat.

Bertens had vandaag zichzelf een dienst kunnen bewijzen door te winnen tegen Mladenovic, want dan had ze in de halve finales opgenomen tegen Bencic, alleen zover kwam het niet. Bertens verloor de eerste set, waarna de tweede set overtuigend gewonnen werd. Toch moest ze haar meerdere erkennen in de Française na een hele slechte derde set van Bertens, waar de Nederlandse fout op fout maakte.