Gaviria net iets sneller dan Ackermann in openingsrit Tour of Guangxi

Fernando Gaviria heeft de openingsrit in de Gree-Tour of Guangxi gewonnen. De Colombiaanse sprinter van UAE Emirates was na een etappe van 135 kilometer net iets sneller dan Pascal Ackermann. Gaviria is ook de eerste leider in de Chinese rittenkoers.

In China ging vandaag de laatste WorldTour-ronde van het seizoen van start: de Tour of Guangxi. De Chinese rittenkoers telt zes etappes en de openingsetappe was gemaakt voor de sprinters. Voordat het een massasprint werd reden in het begin van de etappe drie renners vooruit, maar die werden op twintig kilometer van de streep teruggepakt door het peloton.

Julius van den Bergh waagde in de laatste tien kilometer nog een poging. De Nederlander kreeg de Belg Victor Campenaerts met zich mee, maar door het werk van de sprintersploegen werd dit tweetal ook ingerekend, waardoor een massasprint de beslissing moest brengen. In die massasprint ging Pascal Ackermann aan, maar de zege was ervoor de Colombiaan Fernando Gaviria, die zijn eerste zege boekte sinds de Ronde van Italië. Gaviria is ook meteen de eerste leider in de laatste WorldTour-wedstrijd van het jaar. Matteo Trentin kwam als derde over de streep.