FOK! Wat een weer: komen en gaan van buien

Goeiedag!  

Op de satellietbeelden zagen we een prachtige depressie liggen nabij Ierland. Daar omheen circuleerden allerlei storingen. Eén daarvan trok in de nacht naar donderdag over en leverde 10 tot 15 millimeter regen op. In Spanje viel echter veel meer. In het noordwesten viel daar 150 tot 180 mm. Daar was het front beduidend actiever, en dat komt omdat in het oosten en zuiden van Spanje nog veel warmere lucht zit. In de provincie Valencia en omstreken liep het kwik op tot ruim boven de 25 graden. En daardoor viel er zo'n klets water op dat front, want daarachter was het maar 17 graden.

Het leek er eerst op dat ook delen van ons land vandaag met regen te maken zou krijgen, maar in de praktijk viel dat wel mee. Datzelfde front golfde namelijk wat meer ten zuiden van ons land over Belgie en Luxemburg, en dan zo naar Duitsland toe. Alleen in Limburg en langs de oostgrens kan nog even wat regen vallen. Elders is er een afwisseling van wolkenvelden en opklaringen. De meeste opklaringen in het westen.

Afgellopen avond en nacht konden er in het westen al een paar buien vallen. In het binnenland klaadet het wat breder op. Vanochtend komt dan zo'n buienstoring op visite en die trekt van zuidwest naar noordoost. Kunnen pittige buien zijn met kans op onweer en windstoten. Daarachter klaart het een paar uur op, maar de volgende buienstoring dient zich s'avonds alweer aan in het westen, en ook dan zijn dat pittige buien met kans op onweer. Deze buien lijken het oosten en zuiden niet te bereiken. Het wordt hierbij een graad of 16 en er staat een stevig doorstaande zuidwestelijke wind.

Veel plezier!  


Meer weer op FOK!

Wolken in Portugal
Wolken in Portugal

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.