Wolfsburg met grote cijfers te sterk voor FC Twente in Champions League

Voor FC Twente gaan de achtste finales van de Champions League opnieuw het eindstation worden. De dames uit Enschede verloren woensdagavond het heenduel in het tweeluik van tweevoudig winnaar VfL Wolfsburg. In Duitsland werd het 6-0.

De eerste grote kans was na ruim tien minuten voor Wolfsburg, Zsanett Jakabfi kopte de bal naast. Ingrid Syrstad Engen deed dat even later ook uit een hoekschop. Na twintig minuten was er de grootste kans voor de Duitse dames. De bal ging via de kluts richting doel, maar Daphne van Domselaar wist de bal knap uit haar doel te houden.

Even later was het wel 1-0. Jakabfi schoot dit keer wel raak. Alexandra Popp kreeg al snel een kans op de tweede, maar raakte de bal niet goed. Acht minuten voor rust was het wel 2-0. Jakabfi maakte haar tweede. Kort voor rust was ze dicht bij haar hattrick, maar schoot net langs de kruising. 2-0 was tevens de ruststand.

Na de pauze ging Wolfsburg door met kansen creëren. Pernille Harder tikte naast. Na een klein uur was er het eerste schot van Twente. Davinia Vanmechelen schoot naast. Van Domselaar hield direct daarna knap een inzet van Noelle Maritz uit haar doel. Bij de daaruit volgende hoekschop maakte Nederlands international Dominique Bloodworth de 3-0, na geschutter in de verdediging van Twente. Popp was dicht bij de vierde, maar Van Domselaar bracht opnieuw redding.

Twintig minuten voor het einde werd het wel 4-0. Harder schoot via de onderkant van de lat binnen. Invaller Fridolina Rolfö kopte de vijfde binnen. Twente ging nog op zoek naar de eretreffer, maar kreeg daar geen kans meer voor. Aan de andere kant maakte Bloodworth er nog wel 6-0 van en dat was ook de eindstand.

Over twee weken staat de return op het programma. Op woensdag 30 oktober komt VfL Wolfsburg op bezoek in De Grolsch Veste, al kan het duel eigenlijk ook schriftelijk af worden gedaan.

Wolfsburg boekt grote zege op FC Twente. (PRO SHOTS/Imago)