Wright besluit Pro Tour-seizoen met titel; Noppert haalt halve finale

Peter Wright heeft dinsdagavond het laatste Players Championship van het seizoen gewonnen. Snakebite versloeg Krzysztof Ratajski in de finale.
De Schot maakte meteen het verschil in de finale door vijf legs op rij te winnen. Nadat Ratajski in de zesde leg op het scorebord kwam, won Wright drie legs op rij voor een 8-1 zege.

De Schot baarde maandag al opzien door een record te gooien van 123,5 per beurt. Het was een record voor een gefilmde dartwedstrijd. De wedstrijd was te zien op een streambaan van LivePDC te zien. voor een wedstrijd voor de camera’s. Dat deed hij toen in de kwartfinale tegen Ratajski. Wright won de wedstrijd met 6-0 en gooide legs van: 14, 13, 11, 11, 12 en 12 pijlen. Daarbij finishes van 81, 100, 84 en 124. Het gemiddelde van Snakebite kwam daarmee uit op 123,5 per beurt.

Danny Noppert was dinsdag met een plek in de halve finales de beste Nederlander van het toernooi. Na zeges op onder meer Mike van Duivenbode, Wessel Nijman en Simon Whitlock verloor de Fries met 7-2 van Wright. Jermaine Wattimena werd in de kwartfinale uitgeschakeld door Ratajski, die in de beslissende leg een tiendarter wist te gooien. Jeffrey de Zwaan strandde bij de laatste zestien tegen Arron Monk. Jelle Klaasen, Yordi Meeuwisse, Wessel Nijman en Dirk van Duijvenbode kwamen tot de derde ronde.