Van Marwijk met Emiraten onderuit in Thailand; Japan en Australië winnen

Bert van Marwijk heeft zijn eerste nederlaag geïncasseerd als bondscoach van de Verenigde Arabische Emiraten. Thailand was op eigen veld met 2-1 te sterk.

Teerasil Dangda maakte in de 28ste minuut de 1-0 voor Thailand, maar aanvaller Ali Ahmed Mabkhout trok de stand kort voor rust weer gelijk namens de Verenigde Arabische Emiraten. In de 51ste minuut kwam Thailand via Ekanit Panya echter opnieuw op voorsprong. De ploeg van Van Marwijk kon die achterstand in de tweede helft niet meer goedmaken. De Verenigde Arabische Emiraten staan na drie duels op zes punten, onder Thailand en Vietnam, die allebei zeven punten hebben. Alleen de groepswinnaar en de vier beste nummers twee plaatsen zich voor de finaleronde.

Ritsu Doan heeft met Japan goede zaken gedaan in de strijd om WK-kwalificatie. De linksbenige aanvaller van PSV won met 0-3 van Tadzjikistan en leidt nu in groep F. De 21-jarige Doan speelde zijn achttiende interland voor Japan. Hij speelde het volledige duel. Australië won in groep B met 1-7 van Taiwan.

Na drie zeges heeft Erwin Koeman zijn eerste nederlaag geleden als bondscoach van Oman. In en tegen Qatar werd met 2-1 verloren, waardoor een wisseling van de wacht in Groep E in de kwalificatiereeks achterwege bleef . Het doelpunt van Almoez Ali in de 71ste minuut bleek doorslaggevend. In groep E gaat Qatar aan kop in groep E met tien uit vier. Oman heeft zes punten, met een wedstrijd minder gespeeld.