MLB: Houston Astros trekken stand weer gelijk in prachtige wedstrijd tegen New York Yankees

Houston Astros hebben de tweede wedstrijd in de best-of-seven serie gewonnen, waardoor de stand na twee duels weer in evenwicht is. In een spannende wedstrijd waarin alles in zat wonnen de Astros in eigen huis na extra innings met 3-2 van de New York Yankees.

James Paxton begon bij de New York Yankees als startende werper. Alleen vroeg in de wedstrijd kwam de pitcher al vroeg in de wedstrijd in de problemen. Na 2,1 innings werd Paxton vervangen, maar op dat moment hadden de Houston Astros al een voorsprong te pakken. In de tweede inning zorgde Carlos Correa via een tweehonkslag voor de 1-0.

Aan de andere kant was het Justin Verlander die begon als startende werper. De ace van de Astros had het duidelijk beter onder controle dan zijn collega werper, alleen toch keek hij na vier inning te spelen tegen een achterstand aan. Aaron Judge was daar verantwoordelijk voor via een homerun met één man op de honken.


Chad Green de vervanger van Paxton gooide twee perfecte innings met daarin twee strikeouts. Bij een voorsprong van 2-1 in de vijfde inning was zijn werk voorbij, waarna Adam Ottavino de vijfde inning mocht starten. Dat ging niet goed, want bij de eerste bal van Ottavino sloeg George Springer de bal direct het stadion uit: 2-2.

In de zesde inning dreigden de Yankees opnieuw op voorsprong te komen. Verlander kreeg het steeds moeilijker tegen de slagploeg van de Yankees die via DJ LeMahieu en Gleyber Torres de eerste twee honken bezet had. Na een infield single van Brett Gardner zag LeMahieu zijn kans op een run te scoren, maar Correa en Robinson Chirinos voorkwamen dat na goed verdedigend werk van beide.

Daarna deden de relievers van de Astros en de Yankees goed werk, waardoor er extra innings aan te pas moesten komen. In de tiende inning lagen er wat kansen voor de thuisploeg, maar toen wist J.A. Happ zich er nog uit te werken, maar dat bleek uitstel te zijn, want in de elfde inning ging het alsnog mis voor de New York Yankees. De eerste pitch van Happ in de elfde inning werd er direct uitgeslagen door Correa en zo de serie weer in evenwicht bracht.

De derde wedstrijd gaat dinsdagavond verder in New York. Dan komt Luis Severino op de heuvel voor de New York Yankees. De beste pitcher op papier voor de Yankees, alleen heeft hij dit jaar niet veel gegooid. Vlak voor het einde van het reguliere seizoen gooide hij weer zijn eerste wedstrijden en maakte meer dan genoeg indruk. Ook tegen de Minnesota Twins gooide hij vier innings waarin hij geen runs tegen kreeg. Aan de andere kant komt Gerrit Cole op de pitchersheuvel. Hij maakt al het hele seizoen indruk en in de play-offs was hij ook indrukwekkend. Severino gooit dinsdagavond om 22:08 Nederlandse tijd de eerste bal in de derde wedstrijd.