Politie zoekt eigenaar van vijf gedumpte kittens

De dierenpolitie is op zoek naar de eigenaar van vijf jonge katjes, die mogelijk gedumpt zijn in Hauwert afgelopen vrijdagmiddag. De dierenpolitie wil weten wie de eigenaar is van deze kittens en/of wie deze kittens daar heeft achtergelaten.

Vrijdagmiddag 11 oktober rond 14.30 uur werd door een voorbijganger in totaal vijf jonge katjes aangetroffen. Een aantal van deze kittens hield zich schuil in het riet van de berm aan de Liederik, nabij de kruising met de Vok Koomenweg. De voorbijganger heeft zich over de kittens ontfermd: alle kittens bleken ongedeerd en verkeren in goede gezondheid.

De kittens zijn ongeveer 8 weken oud, Europees korthaar. Uit informatie blijkt dat er een wat oudere man rond dat tijdstip in die omgeving heeft gelopen en vervolgens in een witte Mercedes is weggereden. De dierenpolitie komt graag in contact met deze man.

De dierenpolitie is op zoek naar mensen die weten van wie deze kittens zijn of wie het katje op de foto herkent. Ook andere informatie is welkom. Mensen die informatie hebben, wordt verzocht zich te melden bij de dierenpolitie in Hoorn via 114, 0900-8844 of 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem. 

Politie zoekt eigenaar van vijf gedumpte kittens (Foto: Politie)
Politie zoekt eigenaar van vijf gedumpte kittens (Foto: Politie)