Wallays wint Parijs-Tours na indrukwekkende solo, Terpstra tweede

Jelle Wallays heeft de 113de editie van Parijs-Tours gewonnen. De Belg van Lotto Soudal kwam solo aan op de Avenue de Grammont en boekte zo zijn tweede zege in Franse klassieker. In 2014 was hij ook al eens de beste. Niki Terpstra, die onderweg meermaals te maken kreeg met pech, werd nog tweede, voor Oliver Naesen.

De overwinning van Wallays was een sterk nummertje. Met nog ruim vijftig kilometer te gaan ging de Belg van Lotto Soudal in de tegenaanval op Søren Kragh Andersen. Vlak voordat Wallays de aansluiting zou gaan maken kreeg Kragh Andersen op een onverharde strook, waardoor Wallays er alleen voorstond.

Dat bleek de Belg van Lotto Soudal weinig uit te maken, want Wallays bleef zijn tempo goed strak houden. In de achtergrond waren verschillende aanvallen, maar niet kwam meer in beurt van de Belg en zo boekte hij zijn tweede zege in Parijs-Tours. Niki Terpstra reed nog naar een knappe tweede plaats ondanks twee lekke banden in de laatste vijftig kilometer. Oliver Naesen maakte het podium in de 113e editie van Parijs-Tours.