Van Gerwen klopt Chisnall en wint vijfde WGP-titel

Michael van Gerwen heeft voor de vijfde keer in zijn loopbaan de World Grand Prix op zijn naam geschreven. In de finale in Dublin was Mighty Mike met 5-2 in sets te sterk voor de Engelsman Dave Chisnall.

De World Grand Prix is beroemd vanwege het dubbel in, dubbel uit-format.  Van Gerwen won het toernooi eerder al in 2012, 2014, 2016 en 2018. De wereldkampioen verdedigt zijn titel dus met succes. Van Gerwen begon uitstekend en won zonder moeite de eerste set, maar daarna kwam de klad er even in. De Nederlander zag hoe Chisnall terug kwam tot 1-1 in sets en zelfs de kans kreeg op een 2-1 voorsprong, maar precies op het juiste moment schakelde Mighty Mike een tandje bij om zo zelf op een 2-1 voorsprong te komen.

Van Gerwen bleef sterk gooien en de Engelsman mwam er niet meer aan te pas. Zonder veel problemen liep de Nederlandse nummer één van de wereld uit naar een overtuigende 5-2 zege in de finale in Dublin. Mighty Mike eindigde de eindstrijd met een gemiddelde met drie pijlen van bijna 95 punten, Chisnall gooide met drie pijlen gemiddeld ruim 93 punten.

Van Gerwen is het grote toernooienseizoen van de PDC goed begonnen. Volgende week is de Champions League of Darts, gevolgd door het Europees kampioenschap. Begin november is de World Series of Darts Finals in Amsterdam en zijn er nog de Grand Slam of Darts en Players Championship Finals. Het dartseizoen wordt vervolgens afgesloten met het WK. 

Van Gerwen wint vijfde World Grand Prix-titel. (PRO SHOTS/Imago)
Van Gerwen wint vijfde World Grand Prix-titel. (PRO SHOTS/Imago)