Boksster Fontijn naar WK-finale na winst op punten

Nouchka Fontijn heeft bij de WK boksen in het Russische Oelan-Oede de finale behaalt in de klasse tot 75 kilogram. De als eerste geplaatste Nederlandse was in de halve finales te sterk voor de Canadese Tammara Thibeault: 4-1 (29-28, 30-27, 29-28, 28-29 en 29-28)

De 22-jarige Thibeault begon sterk aan haar wedstrijd tegen Fontijn. Gedurende de wedstrijd ging de Canadese steeds meer het gevecht ontwijken, maar Fontijn bleef rustig en wist haar vaak genoeg te raken. Uiteindelijk wees de jury de Nederlandse aan het winnaar.

Voor de 31-jarige Fontijn wordt het haar derde WK-finale. In het verleden stond ze ook in 2016 en 2018 in de finale, maar de beide finales gingen verloren, net zoals de olympische finale van 2016.

In de finale neemt ze het op tegen Lauren Price uit Wales. Deze zomer verloor Fontijn op het Europees kampioenschap van Price in de finale.

Ondanks haar finale plek is Fontijn nog niet zeker van de Olympische Spelen van 2020 in Tokio. In het verleden was een halve finale bij het WK voldoende voor plaatsing, maar het Internationaal Olympisch Comité (IOC) heeft de internationale boksbond (AIBA) geschorst, waardoor het IOC begin volgend jaar zelf nog kwalificatietoernooien voor Tokio organiseert.