Bertens uitgeschakeld in kwartfinales Linz

Kiki Bertens is er in Linz nog niet in geslaagd zich te plaatsen voor de halve finales. In de kwartfinales verloor ze van de pas 15-jarige Amerikaanse Cori Gauff : 7-6 (1), 6-4.

In de eerste set moest een tiebreak de beslissing brengen nadat in de eerste set allebei de tennissters hun servicegames behielden. In de tiebreak werd duidelijk dat Gauff duidelijk wat sterker was dan Bertens. De 15-jarige Amerikaanse won de tiebreak met 7-1.

Op 1-1 in de tweede set werd Bertens voor het eerste keer deze wedstrijd gebroken, mede door enkele domme fouten. De Nederlandse nummer acht van de wereld kreeg in de tweede set wat meer grip op de service van Gauff, maar dat resulteerde niet in een break, waardoor de Amerikaanse in twee sets won van de Nederlandse.

Door de nederlaag blijft Bertens op de negende plaats staan in de race om plaatsing voor de WTA Finals. Alleen de beste acht mogen deelnemen aan het toernooi in Shenzhen, al is de kans aanwezig dat de huidige nummer acht Serena Williams afzegt voor het eindejaarstoernooi. Bertens heeft zelf ook nog een kans om direct toegelaten te worden bij de WTA Finals, maar dan moet ze wel een goed resultaat halen in Moskou, die maandag van start gaat.