Moeizame zege Oranje op Noord-Ierland

Het Nederlands Elftal heeft vanavond een grote stap gezet op weg naar kwalificatie voor EK Voetbal van 2020. In de Kuip werd na een moeizame wedstrijd Noord-Ierland met 3-1 geklopt.

In de eerste helft viel er voor de toeschouwers weinig te genieten. De Noord-Ieren waren niet van plan om er een aantrekkelijke wedstrijd van te maken en het tempo van Oranje was te traag om iets te forceren. De mogelijkheden waren dan ook op één hand te tellen. Een paar geblokte schoten waren lang de enige wapenfeiten. Vlak voor rust moest keeper Peacock-Farrell voor het eerst in actie komen, hij had echter gen enkele moeite met een kopbal van Wijnaldum.

Na rust voerde Nederland de druk op en leek een doelpunt steeds dichterbij te komen. Nadat Evans een bal van de lijn haalde leek een doelpunt een kwestie van tijd, maar die viel plotseling aan de andere kant. Nadat De Ligt en Blind in de fout gingen kon Magennis makkelijk raak koppen.

Het Nederlands elftal moest zich herpakken en slaagde daar goed in. Zes minuten later was het Depay, die tot dat moment een ongelukkige wedstrijd speelde, die scoorde uit een voorzet van Malen. Diezelfde Malen had een grote kans op de 2-1 maar hij kopte naast. Uiteindelijk viel de winnende treffer alsnog, invaller Luuk de Jong scoorde op curieuze wijze de 2-1. Uiteindelijk bepaalde Depay in de slotminuut nog de eindstand op 3-1.

Luuk de Jong scoort de cruciale 2-1 (Pro Shots / Stanley Gontha)