MLB: St. Louis Cardinals al na een halve inning klaar met Atlanta Braves

Afgelopen nacht stond tussen de Atlanta Braves en de St. Louis Cardinals de vijfde en beslissende wedstrijd in de National League Division Series op het programma. De eerste vier wedstrijden tussen de beide ploegen waren allemaal spannend, maar de vijfde game werd al in de eerste inning beslist.

De eerste inning ging volledig fout voor de Atlanta Braves, het team van Ozzie Albies. Mike Foltynewicz, die in game 2 nog indruk had gemaakt met maar drie honkslagen in zeven innings, stond vanaf begin onder druk. De startende werper begon met een vrije loop. Daarna kreeg hij honkslagen tegen van Paul Goldschimdt en Marcell Ozuna, waardoor de Cardinals op 1-0 kwamen. Daarna werd hij ook niet geholpen door zijn eerste honkman Freddie Freeman, die in de fout ging. Alle honken waren bezet, waarna hij opnieuw een vrije loop weggaf. Tommy Edman zorgde voor een 4-0 voorsprong na een nieuwe honkslag en daarna was de avond voorbij voor Foltynewicz, maar zeker nog niet de inning.

Max Fried mocht de problemen gaan oplossen, maar slaagde daar niet in. Ook hij begon met een vrije loop, waardoor de schade opliep naar 5-0 voor de Cardinals. Daarna nog honkslagen van Dexter Fowler en Kolten Wong en na de eerste inning stond het 10-0 voor de Cardinals. Nooit eerder in de geschiedenis van de play-offs wist een team zo vaak te scoren in de eerste inning.

Ook in de tweede inning en derde inning wisten de Cardinals te scoren en liep de score op naar een 13-0 voorsprong. In de vierde inning deden de Braves nog wat terug, maar het was allang geen wedstrijd meer en zo staan de St. Louis Cardinals voor het eerst sinds 2014 in de National League Championship Series.