Bernal rondt sterk ploegwerk af in Gran Piemonte

Egan Bernal heeft de 104e editie van de Gran Piemonte op zijn naam geschreven. De Tourwinnaar wist op de slotklim naar het heiligdom van Oropa iedereen uit het wiel te rijden na indrukwekkend werk van zijn ploeg Team Ineos. Zijn land- en ploeggenoot Iván Sosa kwam als tweede over de streep op zes seconden, voor Nans Peters.

De beslissing in de Gran Piemonte viel op de laatste klim. Aan de voet reed er nog een peloton van een veertigtal renners en die zouden beslissen wie de wist zou pakken. Team Ineos nam vanaf de voet de koers stevig in handen en zorgde dankzij het harde tempo voor uitdunning.

Ondanks het hoge tempo zag Mathias Frank zijn kans, maar werd al snel bijgehaald. Daarna was het wachten op Egan Bernal, maar eerst zorgde zijn land- en ploeggenoot Iván Sosa voor een nieuwe tempoversnelling, waarna niemand meer mee was in het wiel van Bernal. Daarna ging de Tourwinnaar zelf en zou onbedreigd naar de overwinning fietsen in de Ronde van Piemonte. Sosa maakte het feest voor Team Ineos nog compleet door als tweede te eindigen. Nans Peters maakte het podium vol.