Bertens naar tweede ronde Linz na overwinning op Doi

Kiki Bertens is doorgedrongen tot de tweede ronde van het WTA-toernooi van Linz. In de openingsronde won de Nederlandse nummer acht van de wereld met enige moeite van de Japanse Misaki Doi: 6-4, 7-5.

Bertens begon goed aan de wedstrijd door direct de service van de Japanse, die via het kwalificatietoernooi het hoofdtoernooi had bereikt, te breaken. Bertens leverde direct weer haar service in, waardoor het lang gelijk op ging tussen Doi en de Nederlandse. Halverwege de set sloeg Bertens opnieuw toe op de service van de Japanse en ditmaal wist ze wel haar service te behouden, waardoor de nummer acht van de wereld de openingsset met 6-4 won.

De tweede set begon hetzelfde als de eerste set. Bertens brak meteen de service van Doi, waarna de Japanse weer de service van de Nederlandse brak. Daarna behielden beide tennissters tot 5-5 hun servicegames, waarna Bertens in de elfde game van de tweede set toesloeg. In de twaalfde game serveerde de Nederlandse nummer acht van de wereld de wedstrijd zonder problemen uit. In de volgende ronde neemt Bertens het op tegen de Belgische Alison van Uytvanck.