MLB: Tampa Bay Rays dwingen vijfde duel af tegen Houston Astros

De Tampa Bay Rays hebben een vijfde duel afgedwongen in de de American League Division Series tegen de Houston Astros. De Tampa Bay Rays keken na twee duels tegen een 2-0 achterstand aan, maar thuis wonnen ze twee keer overtuigend, waardoor een vijfde duel nodig is in de best-of- five serie. Het vijfde duel wordt gespeeld bij de Houston Astros.

Justin Verlander moest voor de tweede keer deze serie aan de bak. In het eerste duel van deze serie had de 'ace' van de Houston Astros nog indruk gemaakt met maar één honkslag in zeven innings, maar in de vierde wedstrijd van deze serie had hij het moeilijk. In de eerste inning kreeg de 36-jarige werper meteen drie runs tegen. In de vierde inning kreeg hij één run tegen, waarna hij eraf werd gehaald.

Robinson Chirinos deed in de achtste inning via een homerun nog wat terug voor de Astros, maar dat was niet voldoende om terug in de wedstrijd te komen. De Tampa Bay Rays hadden de pitching perfect onder controle, al hadden ze gedurende wedstrijd daarvoor wel zes werpers voor nodig.

Donderdagnacht valt de beslissing in het duel en nemen Gerrit Cole en Tyler Glasnow het tegen elkaar op. Cole domineerde in zijn vorige start de Rays en hopelijk voor de Astros, terwijl Glasnow in de eerste wedstrijd na vier innings eraf werd gehaald. Voordeel voor de Tampa Bay Rays is wel dat Glasnow wat meer rust heeft gehad dan Cole, die in actie kwam in de tweede wedstrijd van deze serie.