Kickboksvader en -zoon Hemmers vieren 35-jarig jubileum

Opgericht door Cor Hemmers in 1984, voert zijn zoon Nick sinds 2012 de scepter over een van Nederlands oudste kickboksscholen, Hemmers Gym in Breda. Met het 35-jarig bestaan van Hemmers Gym deze maand, blikken Cor en Nick Hemmers met een speciaal jubileum magazine terug op de behaalde successen aan de top van het Muay Thai- en kickboksen.

Cor Hemmers, tevens managing director sports bij Glory Kickboxing: “Het Nederlandse kickboksen is een begrip geworden in de hele vechtsportwereld, ook in het MMA. Als ik terugkijk op de afgelopen 35 jaar hebben Ramon Dekkers en ik toch wel aan de bakermat gestaan van het hedendaagse kickboksen.”

Zoon Nick vult aan: “Ik ben letterlijk geboren in de kickbokssport. Mijn vader en broer waren legendarische pioniers. Ik doe mijn best om die traditie voort te zetten. Mijn recente debuut in de UFC opent nieuwe perspectieven voor mijzelf in het MMA.”  Hemmers traint onder andere Marc Diakiese in zijn staand gevecht. 

Een van de bekende kickboksers van Hemmers Gym is Glory's lichgewichtkampioen Marat Grigorian, die zondag 12 oktober opnieuw zijn titel verdedigt tijdens kickboksgala Glory 69 Düsseldorf. Grigorian is in zijn gewichtsklasse de absolute wereldtop en is de zoveelste kampioen die het Bredase Hemmers Kickboxing Instituut de laatste 35 jaar heeft afgeleverd.

Klik hier voor het Hemmers Magazine.