MLB: Gregorius en Torres leiden Yankees naar American League Championship Series , Astros zijn er nog niet

New York Yankees heeft zich als eerste team geplaatst voor de American League Championship Series. De Yankees wonnen ook de derde wedstrijd tegen de Minnesota Twins, waardoor de best-of-five al na drie duels voorbij was (3-0).

Bij de New York Yankees blonken vooral Didi Gregorius en Gleyber Torres uit. De kortestop en de tweede honkman van de Yankees waren zowel offensief als defensief belangrijk voor de ploeg uit New York. Torres had in de tweede inning via een homerun op 1-0 gezet. Naast de homerun sloeg de tweede honkman ook twee tweehonkslagen en daar profiteerde Gregorius van. Zowel in de zevende als de negende inning sloeg de Nederlandse kortestop een honkslag, waarop Torres wist te scoren. In de negende inning pakte Gregorius ook nog een mooie vangbal, waardoor de Yankees uiteindelijk met 5-1 wonnen en daardoor niet meer zijn te achterhalen door de Minnestota Twins in de best-of-five serie.

De tegenstander in de American League Championship Series. Houston Astros kon afgelopen nacht ook de serie beëindigen als ze wonnen van de Tampa Bay Rays, maar in de derde wedstrijd gingen ze met 10-3 onderuit, waardoor de serie is verlengt. De stand is nog 2-1 in het voordeel van de Astros. Vannacht staat opnieuw een wedstrijd gepland.