Verstappen over Suzuka: "Het is gaaf om er te rijden"

Max Verstappen kijkt uit naar het aanstaande raceweekend in Japan. De Nederlander heeft bijzondere herinneringen aan de baan in Suzuka en roemt het circuit.

"Ik kijk er erg naar uit om weer naar Suzuka te gaan, want dat is een speciale plek voor mij. Ik heb er mijn Formule 1-debuut gemaakt tijdens een vrije training, toen ik net 17 jaar was en die herinnering zal ik nooit vergeten. Ik heb goede resultaten geboekt op Suzuka, met tweede en derde plekken op het podium, maar nog nooit een zege, dus natuurlijk zouden we één trede hoger willen staan", zo vertelt de Red Bull-coureur op Verstappen.nl.

"Het is gaaf om er te rijden en dat is echt genieten, maar ik houd sowieso van Suzuka. Het circuit kent een rijke historie en is erg smal en snel, dus het is belangrijk om de hele baan te gebruiken. Je moet de juiste balans zien te vinden en het goed ritme voor de bochten drie, vier, vijf en zes, want als je één bocht verkeerd neemt, is je uitgangspositie voor de volgende verkeerd. Ferrari zal erg sterk zijn omdat ze veel vermogen hebben en zal dus snel zijn op de rechte stukken. Maar onze auto zal snel zijn in de bochten, dus hopelijk kunnen we daar wat tijd winnen", aldus Verstappen vooruitkekend naar het raceweekend.

"De Japanse fans zijn erg gepassioneerd van onze sport en het is altijd geweldig om er zoveel steun van te ontvangen op het circuit. Dit jaar zal de Japanse Grand Prix zelfs extra bijzonder zijn, omdat we met Honda een thuisrace rijden. We hebben dit jaar al enkele mooie resultaten met Honda behaald en het zal niet gemakkelijk worden op Suzuka, maar natuurlijk zullen we zo goed mogelijk presteren ten overstaan van de Japanse fans", zo blikt de Nederlander vooruit.

Verstappen over Suzuka: "Het is gaaf om er te rijden" (Pro Shots / Imago)
Verstappen over Suzuka: "Het is gaaf om er te rijden" (Pro Shots / Imago)