Turners grijpen naast olympisch teamticket bij WK turnen, Duerloo plaats zich wel

De Nederlandse turners zijn er niet in geslaagd zich met het team te kwalificeren voor de Olympische Spelen van volgend jaar in Tokio. Een plaats bij de top twaalf was voldoende geweest bij het WK turen, maar Oranje eindigde in de landenfinale op een negentiende plaats.

Bart Deurloo wist zich wel te plaatsen voor de Olympische Spelen. Op de meerkamp haalde hij wel niet de finale, maar uiteindelijk was zijn meerkamp wel voldoende voor plaatsing van de Olympische Spelen.

Oranje begon goed aan de landenwedstrijd in Stuttgart. Frank Rijken, Michel Bletterman, Casimir Schmidt en Bart Deurloo deden op vloer, voltige en ringen goed mee. Op de onderdeel sprong ging het mis voor het Nederlands team. Deurloo en Schmidt sloten af met een val en daar gingen kostbare punten verloren voor Oranje.

Op rek kwam wereldkampioen Epke Zonderland, die in de aanloop naar het toernooi met fysieke tegenslag te kampen had, ook nog eens ten val, waardoor Zonderland zich ook niet wist te plaatsen voor de toestelfinale.

Doordat het team zich niet heeft weten te kwalificeren voor de Olympische Spelen en Zonderland ook nog niet individueel moet de olympische kampioen van 2012 zich kwalificeren via het wereldbekercircuit. Daarin staat Zonderland voorlopig op de eerste plaats.

Turners grijpen naast olympisch teamticket bij WK turnen, Duerloo plaats zich wel (Pro Shots / Imago)
Turners grijpen naast olympisch teamticket bij WK turnen, Duerloo plaats zich wel (Pro Shots / Imago)