MLB: Braves en Dodgers dichtbij winst in National League Division Series

Atlanta Braves heeft de derde wedstrijd in de best-of-five serie tegen de St. Louis Cardinals gewonnen en staan daardoor nu met 2-1 voor. Ook Los Angeles Dodgers wisten de derde wedstrijd tegen de Washington Nationals te winnen, waardoor ook die ploeg met 2-1 voorstaat in de serie.

Afgelopen nacht stond de derde wedstrijd tussen de Cardinals en de Braves op de planning. Lange tijd zag het goed uit voor de Cardinals. In de tweede inning kwam de thuisploeg op een 1-0 voorsprong via een sacrifice fly waarop Marcell Onzuna wist te scoren.

Adam Wainwright had lang alles onder controle voor de Cardinals. De 38-jarige startende werper kwam de eerste zeven innings goed door, maar de achtste inning werd een probleem voor Wainwright. Met twee man uit gaf de pitcher twee vrije lopen weg en de alle honken werden bezet. Andrew Miller was zijn vervanger en de reliever kwam uit de problemen die Wainwright had veroorzaakt.

In de negende inning mocht Carlos Martinez het afmaken voor de thuisploeg. De closer van de Cardinals kreeg meteen een tweehonkslag om zijn oren, maar herstelde zich goed door twee keer achter elkaar drie slag te gooien. Martinez had nog één out nodig, maar op dat moment ging het mis voor de closer. Dansby Swanson sloeg het gelijkmakende punt binnen, waarna pinchhitter Adam Duvall, net zoals de vorige wedstrijd, zijn Braves in de negende inning op voorsprong sloeg. Mark Melancon, de closer van de Braves maakte het in de negende inning wel af, waardoor de Braves nu nog één wedstrijd moeten winnen om naar de League Championship Series te gaan.

In die League Championship Series is zeer waarschijnlijk Los Angeles Dodgers de tegenstander. De Dodgers wonnen het uitduel tegen de Washington Nationals vrij gemakkelijk met 10-4. Toch kwam de zege niet makkelijk tot stand, want tot en met de vijfde inning keken de Dodgers tegen een achterstand aan, maar dat maakte ze helemaal goed in de zesde inning. Het team van de Nederlander Kenley Jansen scoorde in de zesde inning maar liefst zeven runs. Daarmee stelde de Dodgers de overwinning veilig, waarna Jansen het in de negende inning afmaakte voor de Dodgers. Dodgers leiden in de series met 2-1 en hebben net zoals nog één overwinning nog om naar de League Championship Series te gaan.