'Leef' van AndrÚ Hazes populairste liedje op bruiloften

‘Leef’ van André Hazes wordt het vaakst afgespeeld op bruiloften. Het liedje staat 294 keer op afspeellijsten van Nederlandse bruidsparen. Dit concludeert trouwplatform ThePerfectWedding.nl, uit een analyse van 1.532 Spotify-playlists voor bruiloften.

‘Perfect’ van Ed Sheeran, dat hij ook als duet met Beyoncé uitbracht, is na ‘Leef’ het meest afgespeelde liedje met 286 vermeldingen op een playlist. Sheeran staat met zijn verschillende romantische liedjes in totaal 1.609 keer op een afspeellijst. Daarmee is hij de populairste artiest op trouwdagen.

Naast romantiek ook feestvieren met gasten belangrijk
Waar je op bruiloften vooral romantische liedjes zou verwachten, zijn feestnummers ook erg geliefd. Op catchy dansnummers als ‘Can’t Stop The Feeling’ en ‘Uptown Funk’ willen ruim tweehonderd bruidsparen tijdens hun grote dag feesten.

Ook de Hollandse hit ‘Links Rechts’ van Snollebollekes doet het opvallend goed op bruiloften. Het staat op de 16e plek in de lijst met populairste liedjes op bruiloften, net na 90’s-hit ‘Rainbow In The Sky’ van DJ Paul Elstak.

Guus Meeuwis dankt hoge notering aan Brabanders
Als het gaat om Nederlandstalige artiesten, kiezen bruidsparen het vaakst voor liedjes van Guus Meeuwis. Hij staat met zijn liedjes 1.042 keer op een Spotify-playlist. Dat lijkt vooral dankzij Brabanders, want zijn nummer ‘Brabant’ is het meest in trek. Daarnaast doen ‘Het is een Nacht…’ en ‘Proosten’ het goed bij bruidsparen.

Kijk hier voor de algemene en Nederlandstalige bruiloft top 50.