Darter De Zwaan eenvoudig naar tweede ronde World Grand Prix

Darter Jeffrey de Zwaan heeft zonder al te veel moeite de tweede ronde van de World Grand Prix bereikt. Hij versloeg Steve Beaton met 2-0. 

De Zwaan had in de beginfase wat moeite met het openen van de legs, maar vanaf vierde leg begon het te draaien bij The Black Cobra. Die vierde leg leverde hem met een veertiendarter setwinst op in de eerste set. In de tweede set kwam de Leidschendammer meteen op voorsprong met een honderd-finish. Met wat geluk ging de tweede leg van deze set via dubbel tien naar De Zwaan, die daarna met een veertiendarter keurig wist af te ronden.

Mervyn King heeft zich ten koste van Dimitri van den Bergh geplaatst voor de tweede ronde van de World Grand Prix. De Belgische jeugdwereldkampioen verloor bij zijn eerste opwachting op dit toernooi met 2-1 in sets van The King. Ook Chris Dobey maakte met een overwinning zijn debuut op de World Grand Prix. ‘Hollywood’ boekte een gemakkelijke 2-0 zege op Ricky Evans voor een plek in de tweede ronde. 

Ian White ontsnapte aan uitschakeling tegen Joe Cullen. Laatstgenoemde stond een set en 2-0 voor, maar verzuimde de zege over de streep te trekken. White pakte zes legs op rij en ging ternauwernood een ronde verder. Later vanavond komt Michael van Gerwen nog in actie. Hij speelt tegen Jamie Hughes. 

Uitslagen eerste ronde World Grand Prix
Chris Dobey 2-0 Ricky Evans (3-1, 3-1)
Mervyn King 2-1 Dimitri Van den Bergh (2-3, 3-1, 3-2)
Ian White 2-1 Joe Cullen (0-3, 3-2, 3-0)
Jeffrey de Zwaan 2-0 Steve Beaton (3-1, 3-0)
James Wade v John Henderson
Michael Smith v Simon Whitlock
Michael van Gerwen v Jamie Hughes
Gary Anderson v Keegan Brown