Claeys de beste in Famenne Ardenne Classic, Roosen derde

Dimitri Claeys heeft de derde editie van de van de Famenne Ardenne Classic. De Belg van Cofidis reed in de laatste 500 meter weg uit de kopgroep en kwam solo aan na 180 kilometer. Timo Roosen maakte in de slotfase nog de oversteek na de kopgroep en moest genoegen nemen met een derde plaats.

Mathieu van der Poel kwam ook in deze wedstrijd aan de start. Normaal gesproken was het WK wielrennen zijn laatste wegwedstrijd van het seizoen, maar vlak na het WK besloot hij zijn wegseizoen nog wat te verlengen. Net zoals het WK werd deze wedstrijd in slecht weer verreden en de Nederlander had er zin in. Hij sprong mee met de vroege kopgroep van vier. Op 45 kilometer van de streep probeerde hij het solo, maar werd alweer snel ingerekend door een groep achetervolgers van zeven renners, met daarbij een andere Nederlander Timo Roosen.

Ook deze kopgroep kreeg niet de ruimte van het peloton en bij het ingaan van de slotronde was een peloton van een veertigtal renners weer samen. Lang duurde dat echter niet want er was snel een nieuwe kopgroep ontstaan.

Ditmaal reden de Fransman Anthony Turgis en drie Belgen Remy Mertz, Baptiste Planckaert en Dimitri Claeys weg. Deze kopgroep bleek de juiste, mede doordat Lotto Soudal aan het afstoppen was voor hun ploeggenoot Mertz. Dat bleek niet helemaal de juiste tactiek, want Mertz moest als eerste afhaken. Zijn ploeg probeerde in de kilometers van de wedstrijd nog wel te herstellen, maar de Belgische ploeg kwam te laat.

Op het moment dat Mertz nog in de kopgroep zat had Timo Roosen de achtervolging ingezet. De Nederlander van Jumbo-Visma kwam in de laatste kilometer aansluiten, maar net voor het aansluiten reed Claeys bij de rest van de kopgroep. Hij pakte snel een voorsprong van een handvol seconden en gaf deze niet meer weg. Hij boekte zijn eerste zege van het seizoen. Planckaert sprintte nog naar de tweede plaats en Roosen mocht net zoals twee weken geleden in het Kampioenschap van Vlaanderen mee op het podium. Van der Poel won de sprint van het peloton, alleen was dat voor de zesde plaats. Mike Teunissen werd zevende en Maurits Lammertink legde beslag op de achtste plaats.