FOK! Wat een weer: opklaringen

De dag begint in het zuid(west)en en midden met veel bewolking, maar geleidelijk komen er daar enkele opklaringen. In de rest van het land is er vanochtend veel zon, al komt er geleidelijk ook wat sluierbewolking. Later vanmiddag en vanavond wordt de bewolking van het westen uit dikker en in de tweede helft van de avond volgt er in het westen regen. De middagtemperatuur loopt uiteen van 12°C in het noordoosten tot 15°C in het uiterste zuiden. De wind is overwegend matig, in het noordelijk kustgebied eerst nog vrij krachtig en draait in de loop van de dag van oost naar zuid tot zuidwest. In de loop van de avond neemt de wind langs de kust en op het IJsselmeer toe naar vrij krachtig tot krachtig.

In de nacht naar dinsdag regent het langdurig. Pas tegen de ochtend wordt het in het westen droger. Met een minimumtemperatuur rond 11°C wordt het een zachte nacht. De wind wordt zuidwestelijk en matig, aan zee en op het IJsselmeer (vrij) krachtig, in het noordwestelijk kustgebied mogelijk hard, 7 Bft.

Dinsdagochtend hebben het oosten en zuidoosten eerst nog te maken met bewolking en regen. Elders is er af en toe zon en kan er een lichte bui voorkomen. In de loop van de avond bereiken stevigere buien het westen en noorden, mogelijk met onweer en (zware) windstoten. De middagtemperatuur komt op een graad of 16 uit. De west- tot zuidwestenwind is matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig, later op de dag krachtig. (Bron: KNMI)


Meer weer op FOK!

Mooie wolkenformatie
Mooie wolkenformatie (Foto: FOK!)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.