Colbrelli klopt Valverde in sprint Gran Premio Bruno Beghelli, Mollema vijfde

Sonny Colbrelli heeft voor de tweede keer in zijn carrière de Gran Premio Bruno Beghelli gewonnen. In een sprint van een uitgedund groepje was hij de snelste voor Alejandro Valverde.

Vroeg in de wedstrijd reden drie renners weg uit het peloton en reden een voorsprong van tien minuten bij elkaar, maar streden nooit mee voor de overwinning. Op de plaatselijke rondes met daarin de klim naar Zappolino werden ze op 42 kilometer van de streep bijgehaald.

Met nog drie rondes te gaan reed er een nieuwe kopgroep mee. Ditmaal waren er zeven renners met onder meer twee renners van Jumbo-Visma: George Bennett en Neilson Powless. Ook de nummer vier van het WK Gianni Moscon was meegesprongen met de kopgroep.

Powless ging solo de slotronde in, met Bennett, Moscon en Hugo Houle op een klein gaatje, maar op de laatste klim naar Zappolino werden ze bijgehaald door Guillaume Martin. Hij kreeg niet veel later gezelschap van Alejandro Valverde, Sonny Colbrelli, Bauke Mollema, Jack Haig, David Gaudu, Iván Garcia en Guillaume Martin. Die zeven mochten gaan strijden voor de overwinning en in de sprint die zou volgen was Colbrelli de snelste voor Valverde.

Mollema die vorig de beste was in deze wedstrijd moest ditmaal genoegen nemen met een vijfde plaats.