Marini wint Moto2-race Thailand met vertoon van macht

Luca Marini heeft op het Chang International Circuit de Grand Prix van Thailand in de Moto2 gewonnen. Voor de Italiaanse halfbroer van Valentino Rossi is het na Maleisië vorig jaar zijn tweede Grand Prix-zege.

Vanaf poleposition pakte Alex Marquez de leiding, voor Tetsuta Nagashima, Marini en Remy Gardner. Nagashima viel al snel terug, Iker Lecuona en Brad Binder kwamen juist naar voren. Marini sloeg na een paar ronden een alsmaar groeiend gat, Marquez moest de strijd aan gaan met Lecuona en Binder, terwijl de nummer twee in het WK - Augusto Fernandez - na een fout de nodige tijd verloor.

Xavi Vierge was vanaf de zevende stek de volgende die sneuvelde, terwijl Fernandez zich terug wist te knokken en Marquez gepasseerd werd door Lecuona en Binder, waarbij Fernandez aan wist te sluiten bij de kampioenschapsleider en hem zelfs even passeerde. Marini was ondertussen oppermachtig en reed op zijn achterwiel als winnaar over de finish, voor Binder en Lecuona. Fernandez hield Marquez achter zich en maakte zo een paar puntjes goed in het WK.