Arenas is 11e racewinnaar Moto3-seizoen, Dalla Porta profiteert in titelstrijd

Albert Arenas heeft zijn eerste overwinning van het Moto3-seizoen binnen. De Spanjaard won op het Chang International Circuit de Grand Prix van Thailand en werd de elfde racewinnaar van het jaar.

Marcos Ramirez kende vanaf de tweede plek de beste start en nam de leiding voor Arenas, Alonso Lopez, Tony Arbolino en polesitter Celestino Vietti. Ook Tatsuki Suzuki kwam goed naar voren en de Japanner nam na een paar ronden de leiding over.

Vanaf de 25e en 27e plek kwamen Darryn Binder en Ayumu Sasaki langzaam naar voren en ook zij voegden zich bij de langgerekte voorste groep. Binder ging echter iets té enthousiast tekeer: de Zuid-Afrikaan tikte Aron Canet onderuit en de nummer twee in het WK nam ook Suzuki en John McPhee mee, terwijl WK-leider Lorenzo Dalla Porta juist de leiding nam.

Binder kreeg een drivethroughpenalty voor zijn actie, Arbolino viel met ogenschijnlijk een handschoenprobleem veel plekken terug. Voor Sasaki kwam de race zeven ronden voor de finish tot een einde: de Japanner gleed onderuit. Bij het ingaan van de laatste ronde sloegen Dalla Porta, Lopez en Arenas een gaatje naar de rest, waar Andrea Migno zichzelf en Ai Ogura onderuit kegelde.

Ramirez, Dennis Foggia, Kaito Toba en Vietti vormden de achtervolgende groep, maar het leidende trio leek te snel en dat bleek: Arenas zette zijn machine halverwege de ronde binnendoor en gaf zijn eerste overwinning van het jaar niet meer weg. Dalla Porta werd tweede en verstevigde zijn leiding in het WK, Lopez completeerde het podium.