Roglič wint Giro dell'Emilia op indrukwekkende wijze

Wielrenner Primoz Roglič heeft zaterdag de Giro dell’Emilia gewonnen. De Sloveen van Team Jumbo-Visma was in de Italiaanse najaarskoers op de slotklim oppermachtig.

De San Luca, een klim van 2,1 kilometer aan 9,7 procent, moest in de laatste veertig kilometer maar liefst vijf keer beklommen worden. In de vijf plaatselijke ronden was het een komen en gaan van aanvallen.

Uiteindelijk begon een groep van vijftien renners aan de laatste ronde. Uit deze groep reed een vijftal weg: Rudy Molard, Gianluca Brambilla, Diego Ulissi, Esteban Chaves en Sergio Higuita. Aan de voet van San Luca was hun voorsprong vijftien seconden. Deze voorsprong bleek niet voldoende om uit de greep van de grotere groep te blijven.

In de laatste kilometer plaatste Roglič een demarrage. Michael Woods kon als enige aanhaken maar moest al snel de handdoek werpen. Achter de Vuelta-winnaar werd de Canadees tweede. Op de derde plaats finishte de Colombiaan Sergio Higuita. Met de vierde plaats was Bauke Mollema de beste Nederlander.