MLB: Atlanta Braves en Washington Nationals trekken stand weer gelijk

De play-offs in de Amerikaanse honkbalcompetitie zijn in volle gang. Afgelopen nacht kwamen alle acht teams in actie in die nog in aanmerking komen voor de titel in de MLB.

Atlanta Braves - St. Louis Cardinals
Atlanta Braves had donderdag nog de eerste game met 7-6 verloren van St. Louis Cardinals, maar in de tweede game van de best-of-five serie herstelde de Braves zich. Atalnta Braves kwam al in de eerste inning op een 1-0 voorsprong, waarna die stand ook lang bleef staan en dat vooral te danken aan het sterke optreden van Mike Foltynewicz. De werper van de Atlanta Braves gooide zeven innings en in die zeven innings kreeg hij maar drie honkslagen tegen en de St. Louis Cardinals wisten niet te scoren. Adam Duval die als pinchhitter erin kwam voor Foltynewicz sloeg meteen een homerun met één man op honken. De 3-0 voorsprong bleef in de overige twee innings op het scorebord staan, waardoor het nu 1-1 staat in de best-of-five serie.

Los Angeles Dodgers - Washington Nationals
Los Angeles Dodgers had donderdag de eerste game op een overtuigende gewonnen, alleen in de tweede wedstrijd keken ze al vroeg tegen een 3-0 achterstand aan tegen de Washington Nationals en zouden die niet meer goed maken. Waardoor ook deze best-of-five serie na twee wedstrijden in evenwicht is.

Houston Astros - Tampa Bay Rays
In de eerste wedstrijd in de best-of-five serie heeft Houston Astros de eerste wedstrijd gewonnen. Tot en met de vierde inning ging het gelijk tussen beide ploegen, maar in de vijfde inning ging het mis voor Tampa Bay Rays. Na een homerun van Jose Altuve met één man op de honken liepen ze uit naar een 2-0 voorsprong. Daarna was het nog niet over in de vijfde inning, want bij een relatieve makkelijke vangbal ging Tampa Bay Rays in de fout, waardoor de thuisploeg nog eens twee runs wist te scoren. Tampa Bay Rays kwam nooit meer terug in de wedstrijd en uiteindelijk wonnen de Astros met 6-2 de wedstrijd.

New York Yankees - Minnesota Twins
De twee ploegen met de meeste homeruns in het reguliere seizoen namen het in de eerste wedstrijd tegen elkaar. Qua homeruns was het in evenwicht, beide ploegen sloegen drie homeruns. Toch ging de winst ruim naar de Yankees nadat ze in de zesde en zevende inning genadeloos toesloegen. Gleyber Torres sloeg in de zesde inning via een honkslag twee man over de thuisploeg en DJ LeMahieu sloeg via een tweehonkslag drie man binnen, waardoor de Yankees ruim met 10-4 wonnen van de Minnesota Twins.