Hockeyers HGC uitgeschakeld in EHL door efficiŽnte kampioen van Engeland

De terugkeer van HGC op het Europese toneel is uitgelopen op een deceptie. De Wassenaarse ploeg verloor vrijdag in Barcelona in de KO16 van de EHL met 2-1 van de Engelse kampioen Hampstead & Westminster. Daarmee is de terugkeer op het Europese toneel van korte duur en bijzonder pijnlijk voor de ploeg die in 2011 de EHL won en zich vervolgens acht seizoenen op rij niet kwalificeerde.

Hampstead & Westminster bleek effectief in het benutten van de kansen. Nadat HGC via Kenta Tanaka en Seve van Ass de eerste mogelijkheden had gekregen, verzilverde de Engelse ploeg direct de eerste strafcorner. De Zuid-Afrikaanse international Matt Guise-Brown liet doelman Sam van der Ven kansloos met een lage schuiver.

Na rust verdubbelde Hampstead & Westminster de voorsprong. Opnieuw uit een strafcorner. Dit keer pushte Richard Smith de bal in de bovenhoek. Op dat moment stond HGC met een man minder op veld. Siem Schoenaker zat met groen op de strafbank.

HGC ging op jacht naar de aansluitingstreffer. Met nog minder dan vijf minuten viel de 1-2. Van Ass pakte de rebound na een strafcorner op en sloeg de bal met de backhand tegen de touwen. Daarna kreeg HGC nog twee strafcorners, maar de ploeg slaagde er niet in om de gelijkmaker te produceren om zodoende nog shoot-outs af te dwingen.

HGC - Hampstead & Westminster (1-2)
12' 0-1 (sc) Hampstead & Westminster Matthew Guise-Brown
40' 0-2 (sc) Hampstead & Westminster Richard Smith
56' 1-2 (sc) HGC Seve van Ass

Tijdens Pasen 2020 strijden acht clubs om de Euro Hockey League. Bloemendaal, Royal Leopold (België), Uhlenhorst (Duitsland) en Club Egara (Spanje) zijn als kampioenen van de vier sterkste competities al geplaatst voor die Final 8. Daar komen de vier teams bij die dit weekend in Barcelona twee knock-out-wedstrijden overleven. Naast HGC komt Kampong daar namens Nederland in actie. Kampong speelt zaterdag tegen HC Minsk. Bij winst wacht zondag een duel tegen het Belgische Herakles of het Oostenrijkse Arminen.