AZ en Manchester United in evenwicht

AZ heeft ook zijn tweede groepswedstrijd in de Europa League gelijkgespeeld. In Den Haag bleef het 0-0 tegen Manchester United.

In de beginfase van de wedstrijd was het vooral United, dat voor talenten in de basiself koos, het meeste aan de bal, maar kansen kwaen er niet. In de tiende minuut kregen de Alkmaarders een kansje: Vanaf links een scherpe voorzet van Wijndal, maar United-verdediger Marcos Rojo haalde de bal weg voordat Dani de Wit gevaarlijk kon worden. Een minuut daarna werd een doelpunt van AZ afgekeurd omdat Boadu, die van dichtbij raak kopte, buitenspel stond.

United had dan wel veel balbezit maar raakte de bal ook geregeld kwijt. AZ loerde dan ook op een snelle counter. Ondanks dat het een boeiende eerste helft was, waren er weinig kansen. Na 45 minuten was het dan ook nog 0-0.

AZ begon sterk aan de tweede helft. Vlaar gaf een pass over grote afstand op Boadu. De aanvaller kan de bal tussen twee ManU-verdedigers net niet goed controleren. Een paar minuten daarna is Sugawara dreigend vanaf rechts en hij gaf de bal laag voor De Wit. De aanvallende middenvelder kreeg de bal echter niet tegen zijn voet.

De Alkmaarders hielden de bal steeds beter in de ploeg en wist United terug te dringen en daarnaast verloren de Engelsen steeds snel de bal. In de 71e minuut probeerde Wijndal het met een ver schot maar doelman David de Gea stond goed op zijn plek. Vijf minuten voor tijd een kans voor United: Een goede pass van invaller McTominay op een andere invaller, Lingard. Die laatste schoot direct hard op het AZ-doel, maar de bal ging net naast. Ook in het restant van de wedstrijd werd niet meer gescoord.

In de andere wedstrijd in groep L won Partizan Belgrado eerder vanavond met 1-2 bij FC Astana.