Nieuw Spaans team wil in 2021 toetreden tot de Formule 1

Adrian Campos heeft plannen om met een nieuw team in 2021 toe te treden tot de Formule 1. De voormalig F1-coureur werkt daarbij samen met de Italiaanse zakenman Salvatore Gandolfo. Pascal Wehrlein wordt genoemd als één van de coureurs.

Campos is al jaren met een eigen team actief in de autosport en was in 2009 één van de drijvende krachten achter het Campos Meta F1-team. Vanwege financiële problemen werd het team voor haar debuut in 2010 al verkocht.

Het nieuwe team wil profiteren van de grote technische wijzigingen in 2021. “Eind juli 2019 begon een team van professionele engineers met Formule 1-achtergrond aan een voorlopige studie naar de F1-entree”, aldus een verklaring van het team. “De studie wordt afgerond zodra eind oktober de nieuwe reglementen bekendgemaakt worden. Het team is in een vergevorderd stadium in de onderhandelingen met de huidige Formule 1-teams en motorfabrikanten om de best mogelijke samenwerkingen te sluiten voor een competitief Spaans Formule 1-team.”

Voormalig Super Aguri-ontwerper Peter McCool is aangesteld als technisch directeur en Ben Wood wordt verantwoordelijk voor de aerodynamica. Naar verluidt staan ook beide coureurs al vast. Naast voormalig Manor- en Sauber-coureur Wehrlein zal ook Alex Palou voor het team gaan rijden. De Spanjaard staat momenteel derde in het Japanse Super Formule-kampioenschap.

“Het toetreden tot het Formule 1-wereldkampioenschap in 2021 zal een langetermijnproject zijn”, aldus Gandolfo. “We zijn ons bewust van de grote uitdagingen die in het verschiet liggen maar een team van experts werkt er dag en nacht aan. Met het nieuwe budgetplafond, de nieuwe verdeling van de inkomsten en de nieuwe technische en sportieve reglementen is dit een geweldige kans voor kleinere teams om deel te nemen en uiteindelijk het Formule 1-wereldkampioenschap interessanter en te maken.”