FOK! Wat een weer: Morgen droog!

Het is bewolkt en regenachtig. In de loop van de ochtend en vanmiddag krijgt de neerslag in de zuidelijke helft meer en meer een buiig karakter, met tussendoor mogelijk ook wat zon. Later vanmiddag en vanavond trekt de meeste regen naar Duitsland en vanavond volgen er van het noorden uit opklaringen. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 10°C in het noorden tot 15°C in het zuid(west)en. De wind is aanvankelijk overal zuidoostelijk en zwak tot matig, aan de kust en boven het IJsselmeer soms (vrij) krachtig. In de zuidelijke helft wordt de wind geleidelijk westelijk en aan zee (vrij) krachtig, in de noordelijke helft wordt de wind oostelijk en meest matig. In de avond wordt de wind overal noordoostelijk.

In de nacht naar zaterdag zijn er wolkenvelden en enkele brede opklaringen waarin mistbanken kunnen ontstaan. In het zuidoosten valt aanvankelijk lichte regen. De minima lopen uiteen van lokaal 2°C in het noorden tot 7°C in Zeeland. Er staat een zwakke, aan zee en op het IJsselmeer matige noordoostenwind.

Zaterdag overdag zijn er zonnige perioden en blijft het droog. Wel neemt de hogere bewolking in de loop van de dag toe. Het wordt circa 13°C. Er staat een zwakke tot matige oostelijke wind. (Bron: KNMI)


Meer weer op FOK!

Mooie wolkenformatie
Mooie wolkenformatie (Foto: FOK!)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.