MLB: Tampa Bay Rays winnen dankzij vier homeruns Wild Card Game American League

Tampa Bay Rays heeft de Wild Card Game in de American League gewonnen. In Oakland won de Rays met 5-1 van de Oakland Athletics. Het is voor het eerst sinds 2013 dat de Tampa Bay Rays erin slagen om de Division Series te bereiken. Daarin is Houston Astros de tegenstander.

Tampa Bay Rays begonnen meteen goed aan de wedstrijd. Yandy Diaz was de eerste slagman van de wedstrijd en hij sloeg de bal direct de tribunes in. In de tweede inning liepen de Tampa Bay Rays uit naar een 3-0 voorsprong via een homerun van Avisaíl García met Matt Duffy op de honken. Ook in de derde inning sloeg Yandy Diaz opnieuw een homerun, waardoor de stand 4-0 was in het voordeel van de uitploeg.

Oakland Athletics deed in de tweede helft van de derde inning wat terug, maar dat was niet voldoende om in de wedstrijd te komen. De werpers van de Tampa Bay Rays hadden alles onder controle. In de vijfde inning bracht via een nieuwe homerun van de Rays de eindstand op 5-1. Ditmaal sloeg Tommy Pham de bal in de tribunes.

Vannacht beginnen de Division Series. Vannacht komen Los Angeles Dodgers in actie tegen Washington Nationals, terwijl Atlanta Braves het opneemt tegen de St. Louis Cardinals. De dag erna is het de beurt aan Hosuton Astros tegen Tampa Bay Rays. New York Yankees spelen tegen Minnesota Twins.