Democraat Sanders legt presidentscampagne neer na hartproblemen

Bernie Sanders, mogelijk presidentskandidaat voor de Democratische Partij voor de komende presidentsverkiezing in de Verenigde Staten, is woensdag geopereerd aan zijn hart. De 78-jarige sociaaldemocraat kreeg tijdens een bijeenkomst last van zijn hart.

Op dit moment ligt de campagne voor de bejaarde Sanders stil. Volgens zijn campagneteam zijn twee stents met succes geplaatst en is de kandidaat bij kennis en in goed humeur. De komende dagen zal hij volledig rust nemen.


Bernie Sanders heeft flinke hartproblemen (Foto: Getty images)

De senator van de staat Vermont begon tijdens een evenement op dinsdagavond in Nevada pijn op de borst te ervaren en werd naar het ziekenhuis gebracht voor een medische onderzoek, waar werd ontdekt dat hij een geblokkeerde slagader had.

Sanders, de oudste kandidaat bij het Democraten om het in 2020 tegen president Donald Trump op te nemen, grapt soms over zijn leeftijd tijdens bijeenkomsten in gemeentehuizen en andere evenementen, vooral in de omgang met jongere deelnemers. Sanders annuleerde onlangs enkele optredens in South Carolina omdat hij zijn stem verloor. Het campagneteam zei toen hij zich goed voelde.

Sanders staat momenteel op de derde plaats in de Democratische voorverkiezingen, achter Joe Biden en Elizabeth Warren. Hij pleitte onlangs voor een landelijk verbod op fracking, onder andere vanwege de destructieve milieueffecten van het proces, en de multi-miljonair wil een 'belasting op extreme rijkdom'; een belasting van één procent voor elke persoon met meer dan 16 miljoen dollar vermogen.

'Crazy Bernie' heeft op dit moment een geschat vermogen van 2,5 miljoen dollar, vooral verdiend aan de verkoop van zijn boeken.