Bertens moeizaam naar kwartfinales Peking

Kiki Bertens heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van het WTA-toernooi van Peking. De Nederlandse nummer acht van de wereld had veel moeite met de Sloveense Polona Hercog, maar won uiteindelijk in drie sets: 7-6 (6), 2-6, 6-3.

Hercog, de nummer 51 van de wereld, leek lang de bovenhand te hebben in de eerste set. Ze mocht tot tweemaal toe serveren voor de set, maar steeds kwam Bertens terug. In de tiebreak leek Hercog alsnog de set te pakken, want bij 6-4 kreeg de Sloveense twee setpunten op rij. Toch ging de set naar Bertens door vier punten op rij te winnen.

De tweede set ging wel naar Hercog, die vanaf een 2-2 stand vier games op rij wist te winnen. In de derde en beslissende set herpakte Bertens zich weer en won de derde set met 6-3, mede doordat Hercog steeds meer fouten ging maken.

Bertens blijft dankzij de winst in de race om zich te plaatsen voor de WTA Finals in het Chinese Shenzhen van 27 oktober tot en met 3 november. Ze staat op een voorlopige tiende plaats. Alleen de eerste acht plaatsten zich voor de WTA Finals.