MLB: Washington Nationals winnen spannende Wild Card Game

Washington Nationals heeft de Wild Card Game in de National League gewonnen. In eigen huis wonnen de Nationals met 4-3 van de Milwaukee Brewers na een honkslag van Juan Soto waarop de thuisploeg drie keer op wist te scoren, mede door een fout in het achterveld bij de Brewers.

Lange tijd zag het er goed uit voor de Brewers. In de eerste inning kwam de uitploeg al op een 2-0 voorsprong via een homerun van Yasmani Grandal. In de tweede inning wisten de Brewers nog één keer te scoren, waardoor ze uitliepen naar een 3-0 voorsprong. In de derde inning deed Washington Nationals iets terug via een homerun van Trea Turner.

Lang ging het goed voor de Brewers, maar in de tweede helft van de achtste inning sloegen de Nationals toe. Met twee man uit en alle honken bezet kwam Soto aan slag. De pas 20-jarige outfielder sloeg een honkslag, die normaal gesproken goed was voor twee runs, maar nadat outfielder Trent Grisham bal verkeerd inschatte wist ook Anthony Rendon te scoren vanaf het eerste honk. Soto ging vervolgens wel uit, maar zijn honkslag bezorgde de Nationals wel een 4-3 voorsprong.

In de negende inning kwam closer Daniel Hudson van de Washington Nationals niet in de problemen, waardoor de Nationals het n mogen opnemen tegen de Los Angeles Dodgers, terwijl het seizoen van de Milwaukee Brewers voorbij is.

Vannacht staat de andere Wild Card Game op het programma. Dan spelen de teams van Tampa Bay Rays en de Oakland Athletics tegen elkaar.