Cardiff City vecht uitspraak FIFA aan inzake transfersom Emiliano Sala

Cardiff City gaat in beroep tegen de uitspraak die de FIFA afgelopen maandag deed inzake het conflict rondom de transfersom van Emiliano Sala. De club uit Wales weigerde een bedrag van zeventien miljoen euro te betalen aan Nantes nadat de Argentijn om het leven kwam bij een vliegtuigongeluk. De wereldvoetbalbond bepaalde dat de club uit de Championship zes miljoen euro moet betalen aan Nantes, maar dat wil Cardiff voorkomen door de beslissing aan te vechten.

In januari van dit jaar bereikten beide clubs een akkoord over een transfersom van zeventien miljoen euro. De Argentijnse aanvaller zou nooit een minuut spelen voor Cardiff, daar hij om het leven kwam bij een vliegtuigongeluk.

Cardiff City en Nantes raakten met elkaar in conflict over de te betalen transfersom. De club uit Wales, toen nog uitkomend op het hoogste niveau, weigerde het geld over te maken nadat Sala overleden was. Cardiff hield namelijk vast aan het feit dat de speler nog niet geregistreerd stond op het moment van overlijden.

Toen beide clubs in januari tot een akkoord kwamen over de transfersom, werd bepaald dat het bedrag van zeventien miljoen euro in verschillende termijnen betaald zou worden. De zes miljoen euro die Cardiff City nu moet betalen, is het bedrag dat in de eerste termijn overgemaakt zou worden naar Nantes.

Volgens de BBC dient Nantes de miljoenen in januari 2020 te ontvangen. Cardiff wil niet betalen en gaat dus in beroep.