FOK! Wat een weer: kletsnat

Mogge!

Het is nat mensen. Dat heeft u ongetwijfeld zelf ook wel kunnen ervaren de laatste dagen. Alleen in het zuiden bleven de hoeveelheden nog enigszins beperkt, maar elders was het de ene bak water naar de andere. Op sommige plekken viel in een paar dagen tijd bijna 100 mm. Het was de afgelopen dagen echt een komen en gaan van stortbuien. Etmaalsommen van 40 tot 50 mm waren geen uitzondering. Zodoende eindigen we deze maand duidelijk te nat. Op het zuiden na dan.

Er komt nóg een actief regengebied aan. We zien de bewolking nu al toenemen, want er ligt een prachtige depressie op de weerkaarten. Op de satellietbeelden is het echt een juweeltje. Maar die heeft dus ook, zoals het hoort, een actief frontensysteem bij zich. Het is jammer dat de meeste regen valt als we liggen te slapen. Dat is dus komende nacht. Plaatselijk valt er weer zo'n 20 tot 30 mm. Opnieuw lijkt het meeste in het noorden te gaan vallen. 

Vanmorgen regent het ook nog, maar uiteindelijk trekt de regen weg naar Duitsland. Droog wordt het dan zeker niet, want daarna volgen er nog een reeks buien. Dat kunnen stevige buien zijn met kans op onweer en hagel. Wel is het zo dat met het draaien van de wind naar noordwest de meeste buien boven de zuidelijke helft van het land komen te liggen. Elders wordt het dan wel wat droger. De temperaturen zijn nu echt wat frisser aan het worden. De 40 graden gaan we morgen zeker niet halen. Het wordt tussen de 15 graden in het noorden tot nog 19 in het zuiden.

Na vandaag lijkt het even wat droger en rustiger te worden. De kans op een enkele bui blijft bestaan, maar grote hoeveelheden zitten er niet meer in. Ook komt de zon er wat vaker bij. Met 13 graden is het wel erg koud. 

Tot ziens.  


Meer weer op FOK!

Slak1 (Foto: Blind_Guardian)
Het is een eldorado voor slakken deze periode met heel veel regen. Bij Blind_Guardian zitten ze in de berging. (Foto: Blind_Guardian)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.