Ruime zege handbalsters op Griekenland

In de kwalificatie voor het Europees kampioenschap van 2020 hebben de Nederlandse handbalvrouwen met ruime cijfers van Griekenland gewonnen. In het Griekse Kozani was de eindstand 18-43.

Griekenland gaf in de beginfase goede tegenstand. Na de 4-4 stelde Oranje echter orde op zaken. De ploeg van bondscoach Emmanuel Mayonnade scoorde zeven keer op rij door Inger Smits, Danick Snelder, twee keer Laura van der Heijden, Bo van Wetering, opnieuw Smits en wederom Snelder: 4-11.

In het laatste kwartier van de eerste helft ging Nederland op dezelfde voet verder. Wel was de Nederlandse verdediging net als afgelopen donderdag tegen Oostenrijk opnieuw matig. Bij rust was het 13-21.

Nu rust was de verdediging een stuk beter in orde en hoefde Oranje maar vijf doelpunten te incasseren. Na zestig minuten spelen was het 18-43.

De EK-kwalificatie wordt in maart 2020 hervat met twee wedstrijden tegen Spanje.