Bmx'ster Smulders oppermachtig bij laatste twee wereldbekerwedstrijden: Kimmann wint bij de mannen

BMX'ster Laura Smulders heeft de laatste twee wereldbekerwedstrijden in Argentinië op haar naam geschreven. De Nederlandse pakte ook de winst in het wereldbekerklassement. Ook bij de mannen was er succes voor Nederland. Niek Kimmann was al zeker van het wereldbekerklassement, maar in de laatste wereldbeker van het seizoen pakte hij ook de winst.

In Santiago del Estero was Smulders oppermachtig in de laatste twee wereldbekerwedstrijden van het seizoen. Ze was oppermachtig in beide races. Ze won zowel de negende als de tiende wereldbekerwedstrijd met meer dan zeven tiende voorsprong op de Russische Natalia Afremova, die twee keer tweede werd. Felicia Stancil werd in beide gevallen derde.

Bij de mannen ging de laatste wereldbeker van het seizoen naar Kimmann. De Nederlander had het wereldbekerklassement op zijn naam geschreven, maar nam toch een beetje revanche voor zijn tegenvallende 29ste plaats in de voorlaatste wereldbeker. Kimmann won voor de Zwitser David Graf en thuisrijder Gonzalo Molina. Wereldkampioen Twan van Gendt kwam niet verder dan een tiende plaats.