Vips wint laatste F3-race van het jaar

Jüri Vips heeft de laatste Formule 3-race van het jaar gewonnen. In de straten van het olympisch park in Sochi was de Est van start tot finish de beste, terwijl om het kampioenschap niet meer gestreden werd: Robert Shwartzman had de titel zaterdag al gepakt.

Voor de start ging het al fout voor Jehan Daruvala: de nummer twee in de titelstrijd kwam niet weg voor de opwarmronde en moest vanuit de pitstraat starten. Polesitter Jüri Vips kende de beste start en werd gevolgd door Jake Hughes, Leonardo Pulcini, Pedro Piquet en Marcus Armstrong.

Na een kwart van de race opende Pulcini de aanval op Hughes, maar dat ging fout voor de Italiaan: Hughes tikte hem in de rondte en Pulcini kon inpakken. Hughes kwam er ook niet lekker vanaf en zag zowel Piquet als Armstrong langszij komen, waarbij de Nieuw-Zeelander de tweede plek van Piquet pakte.

Kort voor het einde schoof kampioen Shwartzman op naar de derde plek: Piquet viel stil. Daar bleef het bij en dus pakte Vips de winst, voor Armstrong, die dankzij de snelste ronde de tweede plek in de titelstrijd overnam van Daruvala. Shwartzman completeerde het podium voor eigen publiek.