Uitslag AZ - Heracles Almelo

AZ blijft aansluiting houden met Ajax en PSV. De Alkmaarders wonnen vandaag met 2-0 van Heracles Almelo.

Aan het begin van de wedstrijd was het AZ dat naar openingen zocht maar deed dat in een laag tempo. Daarnaast hield Heracles de deur potdicht. AZ werd wel sterker naarmate de eerste helft vorderde. Zo kregen Boadu en Idrissi allebei kansen op een doelpunt. Een paar minuten voor de rust werdt Heracles gered door de lat én de paal na een inzet van Dani de Wit. En ook het meer dan prima keepwerk van Blaswich zorgde ervoor dat de club uit Almelo niet op een grote achterstond stond. Na de eerste helft stond het dan ook nog 0-0.

Een paar minuten in de tweede helft was Orestis Kiomourtzoglouineens dichtbij de openingstreffer voor Heracles. Marco Bizot redde echter met de vingertoppen. In de 55e minuut kwam AZ dan alsnog op voorsprong. Jonas Svensson werd onderuitgehaald door Alexander Merkel. Arbiter Van Boekel gaf de Alkmaarders een penalty hiervoor en Koopmeiners schoot raak vanaf elf meter. Twee minuten later was Heracles dicht bij de 1-1. Silvester van der Water kwam echter twee teenlengtes tekort bij een scherpe voorzet.

In het vervolg kabbelde de wedstrijd een beetje door. Dessers was dicht bij de 1-1 voor Heracles, maar de spits schoot in kansrijke positie naast via een AZ-verdediger. AZ speelde de wedstrijd rustig uit, ook met het oog op de wedstrijd tegen Manchester United komende donderdag. Vlak voor tijd werd het nog 2-0 nadat Calvin Stengs de bal in de korte hoek schoot

AZ

2 - 0

Heracles Almelo

55' Koopmeiners(pen)
88' Stengs

Gele kaart: Wijndal, Midtsjö, (AZ), Pröpper, Breukers, Merkel, (Heracles Almelo)

Arbiter: Van Boekel