Volleybalsters sluiten World Cup af met verlies

De Nederlandse volleybalsters hebben de World Cup afgesloten met een nederlaag tegen gastland Japan. In Osaka ging de ploeg van bondscoach Jamie Morrison met 3-1 onderuit: 25-18, 27-25, 24-26 en 25-21.

De Nederlandse ploeg sluit het toernooi af met vijf overwinningen en zes nederlagen en eindigt als achtste. De eindzege gaat naar China dat alle elf wedstrijden won en slechts drie sets verloor. Oranje leek al in de derde set te gaan verliezen tegen Japan. Een challenge van de bondscoach op 24-23 voorkwam de zege van Japan in 3-0. De Nederlandse speelsters pakten vervolgens de volgende twee punten en de set.

In de vierde set begonnen de volleybalsters goed, maar nam de Japan het initiatief over en pakte een marge van drie punten. Die voorsprong werd niet meer weggegeven.